Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Δελφών & Μιαούλη, 546 42

2310 828989

Τηλέφωνο Ιερού Ναού

Η εορτή του Αγίου των πονεμένων στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος, στις 27 Ιουλίου, η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, στο ομώνυμο παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο».
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό τελέστηκε την παραμονή της εορτής ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσης η Ιερά Λιτανεία της Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου πέριξ του νοσηλευτικού ιδρύματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Βησσαρίωνος Καραλάσκου, Πρωτοσυγγέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνος και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Πρωτοσύγγελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, εκπροσωπώντας τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα.
Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγγελλος συνεχάρη τους εφημερίους του παρεκκλησίου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και τους δύο χορούς των αναλογίων για την εξαίρετη παρουσία τους και την αξιέπαινη και άοκνη δραστηριότητά τους.

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δείτε ακόμη

error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο