Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Δελφών & Μιαούλη, 546 42

2310 828989

Τηλέφωνο Ιερού Ναού

Η εορτή του Θαβωρίου Φωτός 
στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος Θεσσαλονίκης

Ο Χριστός στο Θαβώριο όρος φανέρωσε τη θεϊκή Του δόξα στους μαθητές και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Σε αυτό το μεγάλο γεγονός είναι αφιερωμένος και ο πάνσεπτος ενοριακός μας ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη διασταύρωση των οδών Δελφών και Μιαούλη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε με λαμπρότητα και με κάθε εκκλησιαστική τάξη  ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους κόσμου.

Ο Παναγιώτατος κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στην εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, ενώ στο τέλος της ομιλίας του συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκε σε όλους τους πιστούς φαγητό, ενώ ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία.

Στις 6 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τον καρπό της αμπέλου, ο οποίος μοιράστηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα από τους ιερείς.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μεταξύ των οποίων και ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε o Εόρτιος Εσπερινός και η Λιτάνευσή της Εφεστίου και θαυματουργού εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εντός των οδών της ενορίας προεξάρχοντος του πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Αθανασίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δείτε ακόμη

error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο