Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη

Δελφών & Μιαούλη, 546 42

2310 828989

Τηλέφωνο Ιερού Ναού

Δελτίο Τύπου

Το μυστήριο της Ιεροσύνης είναι ασύγκριτο και ατίμητο δώρο του Κυρίου που προσφέρεται «δωρεάν» ως χάρισμα. Το Άγιο Πνεύμα κατέρχεται και ενδύει τους ατελείς ανθρώπους με την Χάρη της Ιεροσύνης, για να τελούν τα μεγαλεία του Θεού. Η ενορίας έζησε εντόνως τις προηγούμενες ημέρες αυτήν την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος σε ένα από τα μέλη της οικογένειάς της. Ο μέχρι πρότινος προσμονάριος (νεωκόρος) του Ιερού μας
Ναού, κ. Ευθύμιος Στάμου, έλαβε την απόφαση να ενδυθεί το ιερό τριβώνιο και να υπηρετήσει την Εκκλησία του Χριστού από άλλη ευθυνοφόρα θέση.

Η ενορίας έζησε εντόνως τις προηγούμενες ημέρες αυτήν την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος σε ένα από τα μέλη της οικογένειάς της. Ο μέχρι πρότινος προσμονάριος (νεωκόρος) του Ιερού μας Ναού κ. Ευθύμιος Στάμου έλαβε την απόφαση να ενδυθεί το ιερό τριβώνο και να υπηρετήσει την Εκκλησία του Χριστού από άλλη ευθυνοφόρα θέση.

Έτσι, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, εκάρη μοναχός στην ανδρώα ιερά μονής της Αγίας Θεοδώρας της εν Θεσσαλονίκη,

ενώ το Σάββατο 2 Απριλίου τελέσθηκε, κατόπιν προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μετρών καί Αθύρων κ. Δημήτριο (Οικουμενικό Πατριαρχείο) η εις διάκονον χειροτονία του.

Την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 τελέσθηκε εν πληθούση Εκκλησία η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου Ευθυμίου Στάμου από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο και συλλειτουργούντος αυτού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων          κ. Δημητρίου. Ο Παναγιώτατος κατά την διάρκεια της χειροτονίας μετονόμασε τον μέχρι πρότινος Διάκονο Ευθύμιο σε Άνθιμο. Στο τέλος των Μυστηρίων της Θείας Λειτουργίας και της Χειροτονίας προεχείρισε τον νέο πρεσβύτερο της τοπικής εκκλησίας σε αρχιμανδρίτη. Η χαρά της ενορίας
ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ανθίμου Στάμου ως εφημερίου στον Ιερό μας Ναό.

Όλα τα μέλη της ενορίας «αγαλλομένω ποδί» εύχονται στον νέο πρεσβύτερο της Εκκλησίας της Θεσσαλονίκης και εφημέριο του Ιερού μας Ναού να έχει υγεία αμετάπτωτο στην ψυχή και στο σώμα, και να διακονεί καλά ως πιστός υπηρέτης και οικονόμος των Μυστηρίων του Θεού. Άξιος!

Κοινοποίηση

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Δείτε ακόμη

error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο